Volkswagen, Gigafactory’den önce pilot üretimine başlıyor

Volkswagen-Northvolt işbirliği, Volkswagen’in Salzgitter fabrikasında pil hücreleri için ilk pilot üretimine başladı. Volkswagen'in yaklaşık 1 milyar € yatırım yapması ile üretim 2023 sonunda 16 GWh'ye çıkacak.

Volkswagen, tedarikçilerin akü sistemlerine güvenmek yerine, Northvolt ile ortak girişimde kendi akü hücrelerini bağımsız olarak üretmeyi hedefliyor. TDI ve TSI motorlarının şu anda montaj hattından çıktığı Almanya’daki Salzgitter fabrikasında, Mükemmellik Merkezi (CoE), ilk 300 çalışanıyla halihazırda kuruldu.

Volkswagen bugün, söz konusu CoE’nin bir parçası olarak pil hücrelerinin test edilmesi, geliştirilmesi ve küçük seri üretimi amacıyla bir pilot üretim tesisi açtı. Akü hücreleri CoE başkanı Frank Blome için pilot tesis, “Gigafabrikayı inşa etme yolunda önemli bir adımdır”. “Ham maddelerden üretime ve geri dönüşüme kadar lityum iyon pillerin tüm değer zincirinde ustalaşmak” için performans, maliyet ve kalite güvence altına alınmalıdır. Northvolt ile ortak girişimin seri hücresi, kilogram başına yaklaşık 300 watt saatlik bir gravimetrik enerji yoğunluğuna sahip olacak. Söylemeye gerek yok, katı hal pilleri araştırılacak.” dedi Blome.

Bunları da beğenebilirsin