Karşınızda Elektrikli YENİ MEGANE E-TECH!

26 yıldan dört farklı nesille uzun soluklu bir başarı hikayesi yakalayan Megane efsanesi, E-TECH tasarıma sahip Yeni Elektrikli Megane ile efsanesini devam ettiriyor.

Bildiğimiz Megane’lardan çok farklı

Türk tüketicinin uzun süredir en çok tercih ettiği otomobillerin başında gelen Fransız Megane ilk kez bir crossover’a evrilerek hızla değişen taşıt sektörünün yapısına uyum sağlayacak.

Karşınızda Megane E-Tech Electric Kendisi, Bildiğiniz Megane’dan çok farklı. Yen Model, Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığının simgesi haline gelen CMF-EV platformunu kullanıyor. 4.21 metreye uzanan boyu ve 2.7 metrelik genişliğine rağmen model içerisinde oldukça geniş bir kabin sunuyor.

 

20 inçlik jantlara sahip modelin yüksekliği ise 1.5 metre ile sınırlandırılmış. Kapı kolları elektrikli modellerin tamamında gördüğümüz hemzemin tasarıma sahip. Bu tasarım aracın aerodinamik yapısını güçlendirerek bataryanın verebileceği menzilin dibini ekmekle sıyırmasını sağlıyor mühendislerin. Renault’nun yeni logosunu giyecek olan ilk üretim modeli de elektrikli Megane olacak.

Renault,  geçtiğimiz yıl Megane eVision isimli bir konsept ile karşımıza çıkmıştı. Bu konsept ile şu an baktığımız elektrikli Megane arasındaki benzerlikler mevcut. Yani karşımıza çıkan model sürpriz değil.

İçten yanmalı motorlarda gördüğümüz dış tasarımdan çok farklı bir tasarıma sahip model, iç kabininde de  farklılıklar gösteriyor. Daha önce Trezor, Symbioz ve Morphoz modellerinde karşımıza çıkan, tamamen dijital olan OpenR adındaki iç kabin tasarımı, 12.3 büyüklüğüne sahip gösterge paneli ve eğlence ekranından oluşuyor. 1250 x1562 çözünürlüğe sahip ekran ayrıca şık bir arayüze de sahip.

Elektrikli ve güçlü

Yeni Megane’ın çevreci özelliklerine baktığımızda ise şu ayrıntılar dikkati çekiyor. İlk olarak modelin giriş versiyonunun elektrikli motorundan 130 bg güç ve 250 Nm tork üretebiliyor. Üst basamakta ise 220 bg güç ve 300 Nm tork üretebilen versiyonlar bulunacak. Bu motor sayesinde her iki model de 0-100 km/sa hızlanmasını 7.4 saniyede tamamlayabiliyor.

Yeni Megane’ı Sıfır Emisyon özelliği sadece motoru ile alakalı değil.Modelin döşemelerinin tamamı geri dönüştürülebilir materyallerden üretilmiş. Hatta Renault’nun ifadelerine göre ön konsolun büyük bir kısmı da geri dönüştürülmüş plastik parçalar ile oluşturulmuş. Bu kararlar sayesinde Megane E-Tech Electric’in yüzde 95’i tamamen geri dönüştürülebilir olmuş.

Elektrikli motor gücünü tercihe göre 40 ve 60 kWh’lik bataryalardan alıyor. Küçük türev 300 kilometre, büyüğü ise 470 kilometre menzil sunabilecek. Bataryanın yaşam süresini tüketmesi halinde Renault, size yeni ve ücretsiz bir batarya sağlayabilecek.

Megane E-Tech Electric, 2022 yılının Şubat ayında ön siparişe açılmış olacak.

Bunları da beğenebilirsin