Ford, iki PHEV minibüs için coğrafi eskrim teknolojisini ekledi

Ford, Tourneo Custom PHEV ve Transit Custom PHEV için bu yıl sonbaharda standart ekipman olarak bir coğrafi eskrim modülü tanıtacak. 

Ford, her iki serinin zaten üretilen plug-in hibrid araçlarının Geofencing modülü ile sonradan donatılabileceğini söylüyor. Ford bu özelliği sadece iki minibüs Turneo Custom ve Transit Custom için duyurdu, ancak PHEV olarak da kullanılabilen SUV Kuga ve Explorer gibi otomobil modelleri için değil. Binek otomobiller için BMW, eDrive Bölgeleri ile eklenti hibriti için coğrafi eskrim işlevleri de sunuyor ve Fiat-Chrysler şu anda Turin’de benzer bir işlevi test ediyor.

Ford’daki coğrafi eskrim modülünün tanıtımından önce, örneğin Köln, Valencia veya Londra’da çeşitli filo testleri yapıldı. İngiliz başkentinde, tüm şehir içi gezilerin yüzde 75’inin tamamen elektrikli olduğunu söyledi. Bu filo testleri aynı zamanda dinamik geofencing’in değişen koşullara gerçek zamanlı olarak uyum sağlama yeteneği gibi yeni işlevler getirdi – örneğin, hava veya hava kirliliği nedeniyle erişim kısıtlamaları gevşediğinde veya sıkıldığında. Ford’a göre, örneğin okulların veya oyun alanlarının yakınında, bireysel olarak tanımlanmış “yeşil bölgeler” de mümkündür.

Bunları da beğenebilirsin