Citroen’den Minik Ticari: My Ami Cargo

Citroen'in minik elektrikli aracı Ami artık kargo versiyonuyla da tercih edilebilecek. Yolcu koltuğu yerine kargo bölmesi bulunan aracın maksimum depolama kapasitesi 400 litre.

Citroen’in şehir içi mobiliteye yönelik geliştirdiği çözümlerden biri olan Ami‘nin artık kargo versiyonu da var. Basitçe Citroen My Ami Cargo olarak adlantırılan minik elektrikli aracın kendi gibi küçük işletmeler için kullanışlı olabileceği belirtiliyor.

Önümüzdeki haziran ayında Fransa’da satışa sunulması planlanan Citroen My Ami Cargo’nun fiyatı sadece 6 bin 490 euro’dan başlıyor. Dışarıdan bakıldığında standart versiyonla birebir aynı görünen aracın yolcu koltuğu gitmiş, yerine kargo bölmesi gelmiş. Sürücünün olduğu bölümden yüksek bir orta konsolla ayrılan kargo bölmesinin kapasitesinin 260 litre olduğu ve 140 kilograma kadar kargoları taşıyabildiği ifade edildi. Üstelik araçtaki diğer depolama bölmeleri de dahil edildiğinde iddia edilen maksimum kapasite tam 400 litre.

Kutuları sabitleyebilmek için bağlantı noktalarına ve yükseklik ayarlı bir zemine sahip olan kargo bölümünde 1.2 metre uzunluğa kadar olan ürünler taşınabiliyor. Ayrıca, fotoğraflardan da görebileceğiniz üzere bu bölümün üzerinde açılık kapanır bir raf bulunuyor ki, Citroen bu rafın 40 kg ağırlık taşıyabildiğini ve gerektiğinde sürücü için mobil masa olarak kullanılabileceğini belirtiyor. Citroen ayrıca kabinin arka bölümüne güvenli bir saklama bölmesi eklemiş. Bu alanın da akıllı telefonlar ve cüzdanlar gibi değerli eşyaların saklamabilmesi için tasarlandığı ifade ediliyor.

Standart Ami’de olduğu gibi kargo versiyonunda da 8 beygirlik elektrik motoru ve 5.5 kWh’lık batarya bulunuyor. Maksimum hızı 45 km/s olan küçük elektrikli aracın tek şarjla kat edebileceği mesafe de 70 kilometre olarak açıklandı. Araçta hızlı şarj özelliği bulunmuyor fakat batarya kapasitesi düşük olduğu için yaklaşık 3 saatte tam doluma ulaştırmak mümkün.

Citroen Ami’nin standart versiyonu doğrudan satın alınabildiği gibi aylık 19.99 euro’dan başlayan uzun dönem kiralama gibi seçeneklerle de tercih edilebiliyor. Citroen Türkiye yaklaşık 3 ay önce Ami’nin ülkemize de gelebileceğini açıklamıştı.

 

Bunları da beğenebilirsin