Tesla, Brandenburg, Şangay ve Yunanistan’da büyüyor

Tesla'nın şu anda yapım aşamasında olan Giga Berlin fabrikasında da pil hücreleri üreteceğine dair resmi onaydan kısa bir süre sonra, hangi hücrelerin üretileceği belli oldu. Aynı zamanda Tesla, Şanghay'da genişliyor ve Yunan pazarına da giriyor.

İlk olarak Almanya’ya: Brandenburg’un Ekonomi Bakanı Jörg Steinbach’a göre bu “tamamen yeni bir teknoloji” olacak. Görünüşe göre Tesla, şu anda yapım aşamasında olan Giga Berlin fabrikasında Brandenburg’da kendi pil hücrelerini üretmek istiyor. Steinbach, “Yeni piller daha küçüktür ve daha yüksek enerji yoğunlukları sayesinde, daha geniş bir aralığa izin verir” dedi ve bu da Roadrunner projesindeki pillere benziyor ve bu da Fremont, Kaliforniya’da yapılacak. Giga Berlin’de pil üretimi ile ilgili ilk resmi bilgi 22 Eylül’de yapılması planlanan Pil Günü’nde yayınlanacak.

Tesla’nın ABD’nin Nevada kentindeki Gigafactory 1 tesisinde, Tesla’nın bir çatısı altındaki tek ticari akü üretimi olan elektrikli otomobil üreticisi Panasonic ile çalışıyor. Fabrikanın bir bölümünde, Panasonic çalışanları hücreleri üretiyor, bir başka Tesla çalışanı da bu hücreleri kuruluma hazır pillere monte ediyor ve ayrıca elektrik motorları monte ediyor.

Giga Berlin’de, Tesla muhtemelen hücreleri dış ortağı olmadan yapacak. Bakan Steinbach’ın belirttiği gibi, pil üretimi ikinci genişleme aşamasının bir parçası olacak. Bu şu anda mevcut fabrika planlarının bir parçası olmadığı anlamına geliyor – Tesla’nın genişletme için yeni bir izin başvurusu yapması gerekecek. Steinbach, ikinci genişleme aşamasının ne zaman tamamlanacağını ve hücre üretiminde kaç işin yaratılacağını belirtmedi.

Bunları da beğenebilirsin