Hankook, Porsche’nin yeni elektrikli Taycan modeli için özel e-lastikler üretiyor

Lastik üreticisi Hankook, Stuttgart merkezli spor otomobil üreticisi ile orijinal ekipman anlaşmasını daha da güçlendirerek, artık özel geliştirilmiş Ventus S1 Evo 3 ev e-lastikleriyle, Porsche AG’nin ilk tümüyle elektrikli spor otomobili olan yeni Porsche Taycan’da da yerini bulacak.

Hankook, elektrikli araçların ihtiyaçları dikkate alınarak özel olarak geliştirilen Ventus S1 Evo 3 ev lastikleri ile Porsche Taycan’a da katkıda bulunuyo. Önde 225/55R19 XL 103Y, arkada ise 275/45R19 XL 108Y ebatında tasarlanan ve yanağında “NF0” ibaresini taşıyan Ventus S1 evo 3 ev, gücünü elektronikten alan spor otomobillerin performansını yola yansıtmak için bir dizi teknik özelliği de beraberinde getiriyor.

Hankook Lastkleri Avrupa Başkanı Sanghoon Lee Porsche’nin yeni Taycan modeli orijinal ekipman anlaşması için: “Porsche’nin ilk tümüyle elektrikli spor otomobilinde lastiklerimizin kullanılacak olması bize gurur veriyor. Spor karakterli üst segment araçların orijinal ekipman sağlayıcısı olmak artık Hankook’ta bir gelenek halini almış durumda.” dedi ve şöyle devam etti: “Mühendislerimiz, ürünlerimizle elektrikli spor otomobiller alanındaki yeni talepleri karşılamaya oldukça hazır olduğumuzu ve dolayısıyla geleceğe hazırlıklı duruşumuzu tekrar tekrar ortaya koyuyorlar.”.

Ventus S1 evo 3’ün sırt deseni Porsche için tasarlanan, özellikle motor gürültüsünün olmadığı bir ortamda, aracın içindekilere rahatsızlık verebilecek lastik gürültüsünü yaklaşık üç desibel aşağı çekmek üzere geliştirildi.. Güçlü elektrikli spor otomobillerin beraberinde getirdiği yüksek performans talebini karşılayabilmek için lastiklerde, jantla yanağın birleştiği noktadaki çelik tel yeni bir teknoloji kullanılarak daha da güçlendirildi. Bunun birlikte yüksek hızlarda bile tam bir yol tutuş sağlayabilmek için yanal sağlamlık düzeyi de artırıldı.

Hankook’un Avrupa Araştırma ve Geliştirme merkezinin yöneticisi Yüksek Müh. Klaus Krause yeni ortaklıkla ilgili olarak: “Porsche Taycan için lastik tasarlarken geliştirme ekibimiz tümüyle yeni boyutlarda çalıştı ve sonuçtan da gerçekten gurur duyuyoruz.” dedi ve ekledi: “Orijinal ekipman mühendisleri açısından bu tarz bir ürün geliştirme projesinin kendine has zorlukları var elbette. Zira yüksek performanslı  spor elektrikli araçlara özel çeşitli performans kriterlerinde optimizasyon sürecinin bazen kendi içinde çelişebilen gereklerini sağlayabilmek için ,gerçek anlamda uzmanlık ve en son teknolojileri kullanmak gerekiyor.”.

Porsche Taycan gibi bir elektrikli otomobile özel talepleri karşılamak için Hankook’un mühendisleri, kauçuğun pişirilmesi sürecinde sıcaklık, zaman ve basınç arasında doğru dengeyi yakalayarak, en optimal lastik bileşenlerini üretmenin de bir yolunu geliştirmiş bulunuyor. Tüm bu çabalar sonucunda Ventus S1 evo 3 ev,standart bir lastik tabanı kauçuk karşımına kıyasla %30 daha fazla dayanıklılık sunuyor. Aşınma direnci de normal modele göre %5 artarken, yuvarlanma direncinde de toplamda %13 azalma kaydedildi.

Bunları da beğenebilirsin