Enel X, Bükreş’te şarj ağını başlattı

Enel X, Bükreş ve çevresindeki elektrikli otomobiller için 34 şarj noktasından oluşan bir ağ kurdu ve devreye aldı. Bunlar çoğunlukla 22 kW'lık AC şarj cihazları olsa da, ağda 50 kW'a kadar şarj kapasitesine sahip birkaç DC şarj cihazı da var.

Bükreş’teki mevcut kurulum, Enel X Romanya’nın 2023 yılına kadar yaklaşık 2.500 şarj noktasıyla Romanya’da elektrikli otomobiller için ülke çapında bir şarj noktası ağı kurma planının bir parçası. 2018’de yapılan duyuruya göre, 150 kW’a kadar DC şarj noktaları olacak.

Ancak Enel X, Bükreş şehir merkezindeki operasyonları için öncelikle şirket tarafından iki şarj noktası (her biri 22 kW) sağlayan “JuicePole” adlı AC şarj noktasına güveniyor. Benzer isme rağmen, bu, AC şarj noktası Juice Tower 2 olarak pazarlanan İsviçreli şarj uzmanı Juice Technology’nin bir gelişimi değildir. Enel X tarafından kullanılan 50 kW’lık şarj noktası “JuicePump” olarak adlandırılır.

Enel, şarj noktalarının Recharge Partners olarak adlandırdığı tesislere kurulacağını ve bunların ağırlıklı olarak elektrikli otomobil sürücülerini çekmek isteyen alışveriş merkezleri, süpermarketler, restoranlar ve otellerde olacağını söylüyor. Enel X, Şarj Ortağı’nın park alanlarını sağlaması karşılığında kurulum ve bakım masraflarını karşılar.

Bunları da beğenebilirsin