ChargePoint, 127 milyon dolarlık finans turunu tamamladı

Şarj ağı sağlayıcısı ChargePoint, yeni bir sermaye finansmanı turu sonuçlandırdı. Şirket, çoğunlukla mevcut yatırımcılardan 127 milyon dolar (107 milyon €) artırdı.

ChargePoint, geri dönen yatırımcıların American Electric Power, Braemar Energy Ventures, Kanada Emeklilik Planı Yatırım Kurulu (CPPIB), Chevron Technology Ventures, Clearvision, GIC, Linse Capital ve Quantum Energy Partners’ın bu tura katıldığını söyledi. Toplamda, ChargePoint’in yaklaşık 554 milyon € ‘ya eşdeğer 660 milyon $ fon sağladığı bildirildi.

Fon toplama işleminin Covid 19 pandemi sırasında ve ekonomik etkisinde başarıyla tamamlanmış olması “piyasanın gücünün ve ChargePoint’in Avrupa ve Kuzey Amerika’daki işlerini büyütme yolunda kaydettiği ilerlemenin açık bir göstergesidir.

ChargePoint CEO’su Pasquale Romano, yatırımın “elektrik enerjisinin benzeri görülmemiş potansiyeline vurgu yaptığını vurgulayan“ Elektrikli sürücüye geçiş, ana akım işletmeler ve filo operatörleri için yoğunlaşıyor. hareketlilik.” “127 milyon dolarlık ek fon, piyasa büyüdükçe yatırımımızı genişletmek için sermaye sağlıyor.” Dedi.

Bunları da beğenebilirsin