AB, enerji sistemleri ve hidrojen stratejisini açıkladı

Avrupa Komisyonu AB Enerji Sistemi Entegrasyonu ve Hidrojen Stratejisi'ni kabul etti. İlki, altyapı ve şebekeleri şarj etmekle uğraşırken H2 Stratejisi, uzun mesafeli ve ağır hizmet araçlarına ve hidrojen altyapısına odaklanıyor.

Avrupa Komisyonu, “Üye devletlerin farklı başlangıç ​​noktalarına saygı gösterirken yavaş yavaş yeni bir entegre enerji sistemi oluşturmak” ve AB düzeyinde somut politika ve yasal tedbirler önermek için Enerji Sistemi Entegrasyonu Stratejisi’ni kullanıyor.

Komisyon, elektrikli araçların hızla düşme maliyetini, 2025 yılına kadar toplam sahip olma maliyetine göre yanmalı motorlu araçlarla rekabet ettirdiğini düşünüyor. Avrupa Yeşil Anlaşması, şarj altyapısının kullanıma sunulmasını hızlandırma gereğini vurguladığından, AB Komisyonu bunun 2025 yılına kadar kamuya açık en az bir milyon yeniden şarj ve yakıt ikmali puanı alma hedefi ile başlaması gerektiğini söyledi. limanlarda karasal güç kaynağı.

Bağlantılı Avrupa Tesisi’nin himayesinde, Komisyon, şarj altyapısının kullanıma sunulması için finansman fırsatlarının ve düzenleyici girişimlerin daha fazla haritalandırılmasını üstleneceğini söyledi. Bu, kamu şarj istasyonlarında şeffaf olmayan fiyatlandırma ve şarj hizmetleriyle sınır ötesi birlikte çalışabilirlik eksikliği gibi elektrikli araç sürücülerinin karşılaştığı zorluklarla başa çıkmalıdır.

Bunları da beğenebilirsin